חושבים שאתם צריכים חופשה? אף אחד מאיתנו לא רוצה לצאת פראייר ולכן הכנו לכם רשימה של טיפים שיעזרו לכם לאתר את טיסה זולה. יש לקחת בחשבון שבמצבים ספציפיים, החיפוש לא כזה משתלם ומרוב התעסקות בזה, תרגישו עוד יותר את הצורך לצאת לחופשה.
כרטיסי טיסה הם כמו הרבה מוצרים אחרים בשוק, צריך לחפש ולהשוות בין כמה ספקים (משרדי נסיעות ואתרי אינטרנט), תאריכים והמתנה לרגע הנכון לביצוע הרכישה והכרטוס. אך אם תשקיעו עוד קצת זמן, הסיכוי לחסוך משמעותית, גדול.
1. לקנות מוקדם
לתקופות שיא (קיץ וחגים למשל) מומלץ לרכוש כרטיסים כמה שיותר מוקדם. אם אתם מתכננים לטוס ליעד יקר (כנראה גם רחוק) עדיף לברר מחירים אפילו חצי שנה לפני. במקרים רבים, סוכן הנסיעות יוכל לרשום אתכם ללא כל עלות עד כחודש לפני הטיסה. יש לבדוק זאת מולו ולשריין לעצמכם מושב, כך לפחות תבטיחו לעצמכם מקום על אותה טיסה. חברות תעופה רבות פועלות בשיטת מדרגות מחירים, משמע שככל שמתקרבים לאותה טיסה, המחיר עבור אותו כרטיס טיסה באותה קטגוריה יעלה. המדרגות הללו בדרך כלל זהות לדמי הביטול השונים. אלעל (LY) למשל מציעה מעכשיו הנחה משמעותי לכל מי שרוכש טיסה 45 ימים לפני היציאה.
2. לקנות ברגע האחרון
פעמים רבות, כשחברת התעופה לא מצליחה למלא את המטוס מבעוד מועד, ניתן להזמין טיסות במחירים מגוחכים. משרדי נסיעות רבים נקלעים לסיטואציה זו כאשר אלו מתחייבים על כמות מקומות מסוימת אך לא מצליחים למכור את כולם. כיוון שהמקומות כבר שולמו מראש, אלו מנסים למזער נזקים ע"י שבירת המחירים בעשרות אחוזים. חברת אופקים למשל נתקלת רבות במצב שכזה בכל הנוגע לטיסות לתאילנד ומציעה כרטיסי טיסה ישירים עם אלעל בפחות מ700$! כדי להשאר מעודכנים במבצעים הללו, ניתן להרשם לניוזלטרים של חברות תעופה ולקבל עדכונים. טיסות בדקה ה90 אינן מתאימות לכל אחד : צריך להיות גמיש ומוכן ליציאה מעכשיו לעכשיו.
3. נוסע מתמיד
אם יוצא לכם לטוס מדי פעם, ישתלם לכם להצטרף למועדון נוסע מתמיד של אחת מחברות התעופה או בריתות (סטאר אליאנס למשל). את המיילים/נקודות שאתם צוברים תוכלו להמיר לשדרוג או לנצל אותם על מנת לטוס בחינם! יש לקחת בחשבון שעל כל טיסה מספר מקומות מצומצם ביותר מוקצה לטיסות שנרכשות במיילים כך שמומלץ להזמין אותם כמה שיותר מוקדם. למה לשלם אם אפשר חינם?
4. סקר שוק
לא משנה כמה ההצעה שקיבלתם נשמעת אטרקטיבית, לעולם אין להזמין את הכרטיס הראשון שמוצע לכם! לפני שפונים לסוכן הנסיעות שלכם, מומלץ לבדוק באתרים בגדולים ברשת. באתרים כמו Travelocity.com הענק הבינלאומי. בארץ מומלץ להתייעץ במנועי החיפוש של איסתא ואמסלם טורס. אלו משרדים מהגדולים בארץ וכל אחד משתמש במערכת חיפוש טיסות שונה. פרט למבצעים נקודתיים בהם המחירים בין אתר אחד לשני יכולים להיות שונים, ישנם מקרים בהם כל מערכת מתומחרת בצורה נכונה אך שונה וליצור הבדלי מחירים…
מצוידים בידע כללי על חברות התעופה ומחירים לתקופה שבה אתם רוצים לטוס, פנו לאתר של חברת התעופה עצמה ובדקו אם תוכלו למצוא שם טיסה זולה יותר.
כמובן שאין לפסוח על סוכן הנסיעות. לסוכן יש מניפולציות ומבצעים שלא תמיד מופיעים באתר.
5. צ'רטר ולואו קוסט
טיסות שכר ולואו קוסט, לא תמיד נוחות ובהשוואה לטיסות סדירות, אין יותר מדי פלוסים. ההבדל המשמעותי לטובתן של החברות המוזלות הוא מחיר הטיסה. לפני שאתם מזמינים טיסה כלשהי, בדקו את טיסות השכר המקבילות. משרדי נסיעות גם משווקים מושבים על טיסות סדירות אך בתנאי טיסת שכר. פה תרוויחו גם במחיר וגם טיסה סדירה (כביכול צ'רטר).
6. ווזה
אם אתם מתכננים עוד מספר טיסות פנים במדינת היעד, כשאי לחשוב על רכישת ווזה. מדובר בעצם בסדרה של כרטיסי טיסה המוצעים ע"י חברת התעופה שכרטסה אתכם. הכרטיסים הם עבור טיסות פנים ומוצעים במחירים זולים משמעותית. חברת תאיי איירוייז (TG) למשל מציעה כרטיסי ווזה מעולים לתיירים מישראל.
7. לבקש הנחה
בטיסות סדירות, המחירים בדרך קבועים ועלולים להשתנות בכמה דולרים בודדים ממשרד למשרד או אתר. כשמדובר בטיסות צ'רטר זה סיפור אחר לגמרי. בענף הצ'רטריסטיקה (טיסות שכר וחבילות נופש) העמלות שמשרד הנסיעות (או אתר) מקבלים גבוהות יותר. אלו עומדות בדרך כלל על כ10%. משרדים גדולים יותר יקבלו כנראה עמלה גבוהה יותר מהספק ומשרדים קטנים יותר נוטים לבקש הנחה מהספק. לא יעלה לכם כלום לנסות ולבקש הנחה של 10-20$. אם החבילה עולה פחות מ400$ לנוסע לא מקובל לבקש הנחות.