רק לפני 3 ימים החליטה רשות התעופה האמריקאית, ה-FAA, על איסור טיסות לישראל. החלטה זו באה בעקבות נפילת רקטה קרוב מאוד לנתב"ג, באופן שמפעיל אוטומטית את איסור הטיסה מבחינת האמריקאים. בעקבות האמריקאים החל מגדל הקלפים להתמוטט, ורוב חברות התעופה הגדולות והבולטות בעולם החליטו לעצור את טיסותיהן לישראל לאלתר.
המצב יצר אנדרלמוסיה רבתי אצל נוסעים רבים בישראל ומחוץ לה. משרד התחבורה הישראלי החליט להכניס לשימוש את שדה התעופה בעובדה, מתוך כוונה ליצור אלטרנטיבה לנתב"ג. אולם המהלך התברר ככישלון נחרץ וכפתרון כושל.
האפשרות היחידה אשר נותרה פתוחה בפני נוסעים רבים אשר מצאו עצמם תקועים במקומות פחות נעימים כגון שדות התעופה השונים בטורקיה, היתה להשתמש בחברות התעופה הישראליות. זה המקום לפרגן לחברות התעופה הישראליות כגון אלעל, ישראייר וארקיע, אשר למרות תקופת הלחץ של שיא הקיץ וגיוס מחצית מהטייסים שלהן למילואים במלחמה, הצליחו לתגבר את הטיסות, להוסיף מטוסים, ולבוא לקראת נוסעים רבים בשלל יעדים ברחבי העולם.
לאחר מחשבה נוספת וניתוח הנתונים, החליטה רשות התעופה האמריקאית אמש, ה-24/7, לאשר קיום טיסות לישראל. בעקבות כך נפתחו נתיבי הטיסה בין ישראל לארצות הברית עבור כל החברות האמריקאיות ועבור החברה הקנדית. בעקבות ההחלטה הזו החליטו גם חלק מחברות התעופה האחרות לחדש את טיסותיהן לנתב"ג.
כך, אייר ברלין, אליטליה, איבריה, ויילינג, ניקי, איזי ג'ט, מיסטרל, מרידיאן ואייר מדיטרנה החליטו על חידוש טיסותיהן לארץ. במקביל, חברות רבות עדיין מסרבות לשנות את ההחלטה הקודמת, בהן אייר פראנס, אוסטריאן איירליינס, סוויר אייר ולופטהאנזה (כל חברות סטאר אליאנס).
השינויים האחרונים מראים שניתן לסמוך רק על עצמנו, כלומר, רק על חברות התעופה הישראליות. בכל רגע יכול חמאס לירות לכיוון נתב"ג, וחברות התעופה יחזירו את הפסקת הטיסות לארץ באופן מיידי. כל עוד האיום הרקטי על נתב"ג קיים, תמיד ישנו הסיכון הזה.
חברות התעופה הישראליות מודעות למצב ההפכפך הזה, ולכן הן ממשיכות לתגבר את טיסותיהן ולהשתמש במטוסים גדולים מן הרגיל. אלעל, למשל, הוסיפה טיסות לאתונה ולציריך, והגדילה את מספר המקומות לרומא ולאמסטרדם. במקביל, ישראייר מתגברת את הקו ללרנקה.